13 Kasım 2019 Çarşamba

Sahtekarlardan uzak durun ! Kaliteli İçki Yapın.. !

Merhaba dostlar epeydir bu işlerin içerisinde olan biri olarak evde sıfırdan başlayarak kaliteli bir içki yapmanın püf noktalarını paylaşmak istedim püf noktaları diyorum aslında ama genel anlamda korunmanız gerekenleri anlatıyorum Peki nedir bu noktalar derseniz evet edindiğim bilgi ve tecrübeleri gelin beraber inceleyelim...

Öncelikle:
1- Kazık yemeyeceksiniz.

2- Bu işlerden anlayan çıkarsız sağlam bir dost edineceksiniz.

3- Herşeyi okuyarak kafanı karıştırmayacaksın  işlemleri kafanızda kategorilere ayıracaksınız hedeflere böleceksiniz...




KAZIK YEMEYECEKSİNİZ...



Evimizde rakı yapmaya karar verdik tamam artık yeter içkiye verdiğim para beni aşıyor artık kendi içkimi kendim yapmak istiyorum dediniz kararlısınız ilk ne lazım bize tabiki imbik tamam satın alalım dediniz ulan bir kere vericez bu parayı ondan sonra gel keyfim gel diyorsunuz açtınız interneti imbik fiyatları yazdınız o ne lan 2000 tl den başlıyor 4900 tl ye kadar çıkıyor ne lan bu 🤔 alsak mı almasak mı alsak mı almasak mı deli bir kararsızlık kaplayacak sizi durun durun kararsız olmayın hemen bir kaç satıcıyla iletişime geçtiniz adamlar öyle anlatıyorlar ki dünyada kendi yaptıkları imbiklerin eşi benzeri yok sanarsın ki uzay gemisi 😅ve ilk damıtımda %96 derecede alkol garantili ne nasıl yani yuhh ? 

Nasıl yani dünyadaki içki üreticileri bile bu kadar yüksek derecede alkol alabilmek için dev gibi kolonlar kullanmakta ama bizim Türk imbik üreticileri 60 santimlik kolonlarla 100'de 96 alkol üretecekler hem de tek seferde hemde ilk damıtım da vay arkadaş nasıl bir iştir lan bu sakın ha sakın düşmeyin bu tuzaklara evde imbik yapımını anlattım daha değişik imbik yapımlarını da anlatıcam. Neymiş efendim bu kazığı yemeyecekmişiz  yani satıcılara güvenerek  kazıklanmayacağız bu 1...

Herşey tamam her şey yolunda gittiniz evde basit bir imbikle damıtım yapmaya başladınız ilk damıtmamızı  keyifle yaptık Şimdi sıra 2. kazık olan Anason ve viski kitlerine geldi Şimdi burada nasıl kazık yiyeceğim diye düşünebilirsiniz hemen anlatayım bizim millet maalesef ki kazık atmaya pek meyillidir Öncesinde şunu bilmeniz gerekir ki Uzakdoğu ürünleri hiçbir şekilde doğal değildir yani kimyasal karışımlı zararlı maddelerdir. 

Şimdi size buradaki kazığı net bir şekilde anlatayım tadarikçiler yani satıcılar genelde uzakdoğu  mallarını alıyorlar toptan kilolarca alıyorlar  ve küçük şişelere bölüştürerek kendi amblemlerini yapıştırarak piyasaya sürüyorlar bunu alan kullanıcılar ya çok acı bir viski yaptım diye şikayet ediyor ya da benim rakım beyazlamadı diye şikayet ediyor hiç bir şekilde orjinalinin yerini tutmuyor ikinci yöntem ise  Türkiye'de anason yağı ve diğer aromaları gerçekten kaliteli bir şekilde üreten insanlar var fakat bu üreticilerden toptan alınan aromalar fazla para hırsıyla seyreltilerek (çoğaltılarak) piyasaya sürülüyor….

Bu da kullanmış olduğunuz ürünün yarı yarıya hatta yüzde 75 oranla kalitesinin düştüğünü gösteriyor yani kullanıcı her halukarda kazık yemiş oluyor ve ürettiği içki kalitesiz oluyor…. Kullanıcılar yani bizler mutlaka ama mutlaka sağlam ürün almak zorundayız  ki kaliteli bir içki elde edelim bunda sanırım hepimiz hemfikirizdir… Demek ki neymiş dostlar 1 imbik alırken kazıklanmacakmışız tonlarca parayı sahtekar imbikçilere kaptırmayacakmışız 2 aroma ya da anason yağı alırken de dikkat ederek en sağlam satıcıyı bulmak zorundayız ...Bunun için bize sağlam bir dost lazım demiştik



2- BU İŞLERDEN ANLAYAN SAĞLAM ÇIKARSIZ BİR DOST EDİNECEKSİNİZ… 



Kafa mı buluyorsun bizle kardeşim ulan bu işe yeni giriştik nereden bulalım böyle bir dostu milletin alnında mı yazıyor iyi veya kötü olduğu  hayret birşey… diyebilirsiniz. yazmıyor elbette zira bizim derdimiz kazık yememek için iyi bir dost edinmek bunun içinde gruplara üye oluyorsunuz grupları iyi takip edin moderatörleri yöneticileri iyi takip edin bu işi gerçekten dürüstçe yaptıklarına emin olun yorumları takip edin kim aklı başında yorum yazıyor taktir ediliyor insanlara yardımcı oluyorsa ekleyin onu rica edin yardımcı olacaktır. Ben bu şekilde bir çok insana yardım ettim bu şekilde de bu işi öğrenip kendimi geliştirdim tabi ki bir çok defa kazık yedim yalan yok ama o kadar sağlam dostlar edindim ki bana yediğim kazıkları unutturdu :) ...




3- HERŞEYİ OKUYUP KAFANI KARIŞTIRMA

İnsanlar bir acayip dostlar herkes kafasına göre bir yol tutturmuş gidiyor kimisi alkolü kaynatırsan koku gider diyor kimisi kaynar suyu tepeden dökünce etil mi metil mi ortaya çıkıyor diyor bunun gibi bir sürü saçma sapan hikaye o yüzden diyoruz ki herşeye inanmayın sorgulayın kafanızda işlemleri kategorilere ayırın mesela ;
1. kategori İMBİK
2. kategori MAYŞE
3. kategori DAMITMA olmalıdır
siz bu aşamaları geçmeden diğerlerine bulaşmayın diğerlerini boş yere okuyup midenizi bulandırmayın.
Önce pot stil düdüklü basit bir imbik elde edin sonra bir şeker mayşesi kurun akabinde damıtmayı öğrenin emin olun bu yolla bıkmadan usanmadan kendinizi daha rahat geliştirebileceksiniz.
Gelelim sözün bittiği yere arkadaşlar bu kadar yazı yazdık ama en başta başlıkta da söyledik sahtekarlardan uzak durursanız bir imbik sahibi olur kaliteli ürün kullanır kaliteli içki elde edersiniz herkese selamlar saygılar.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder