GEREKLİ MALZEMELER4 kg kuru incir
Pehlivanoğlu kuru meyva mayası
15 litrelik damacana
su ve toz şeker....
YAPILIŞI
kuru İncirlerin yumuşaması için bir gün boyunca suda bekletmemiz gerekiyor bunun için geniş bir sahanın içine incirleri doldurun ve üzerini geçecek şekilde suyla doldurun üzerine herhangi birşey örtüp bir gün boyunca bekletin akabinde incirlerin yumuşadığını şiştiğini göreceksiniz... şimdi ya elinizle tek tek incirlerin içini dışına çıkarın yada elinize bir parçalayıcı blender yada rondo alarak suyun içindeki incirleri parçalayın sonrasında aynı tencerede aynı suyun içinde bir gün daha bekletin hatta üzerine az daha su eklerseniz daha iyi olacaktır bir gün daha beklettiğimiz incir bütün hayasını aromasını suya bıraktı şimdi ise geniş sahanın içindeki parçaladığımız incirleri suyuyla birlikte damacanaya dolduralım 1,5 kilo toz şekeri suda iyice eritip damacanaya ekleyelim damacanayı biraz çalkalayıp bir miktar suyundan alıp hidrometre ile ölçelim hidrometre 1100
seviyelerinde ise işlem tamamdır ama değilse az daha şekerli su ilave ederek 1100 seviyesine çıkaralım evet hidrometre ile işimiz bitti 1100 seviyesini gördük şimdi sıra geldi mayaya Pehlivanoğlu Kuru Meyva Turbo Mayasından 80 - 90 gram damacanaya ekleyip bir çubuk yardımıyla hafifce karıştırıp mayayı iyice ıslatalım sonrasında ağzı açık şekilde 1- veya 1.5 saat başında elimizde çubuk ile bekleyelim çünkü maya çok hızlı çalıştığı için dışarı taşmalar olacaktır elinizdeki çubuk veya kaşık ile üstten üstten hafif karıştırmalar yaparak taşmayı engelleyin sonrasında hava kilidini vurun (hava kiliti yerine hortum kullanmanız tavsiye edilir ) 3-4 gün sonrahava çıkışı bitecek fermantasyon sonlanacaktır
DAMITIM
1. damıtmada gelen tüm alkolü alkolmetre de 10 abv'e düşene kadar alacağız... Sonra 40 dereceye seyreltip ikinci damıtıma geçeceğiz...
2. damıtmada ise çöp baş göbek ve kuyruk ayrımlarını yapacağız ...
Sonrasında ister incir votkası olarak aslında buna adana da boğma deniliyor 38 abv ye seyreltip anasonsuz için muhteşemdir isterseniz 45 derecede anason yağı ekleyerek incir rakısı olarak için sizin damak tadınıza kalmış şimdiden afiyet olsun
Dip not : Ne kadar bekletirseniz incir rakısı o kadar güzel olacaktır...
Paylasiminiz icin tesekkurler. Incir agaclarim var kurutmam mumkum degil. Bu nedenle yas inciri raki yapiminda kullanabilirmiyim.
YanıtlaSilTabiki çokta leziz olur.
SilBaşkan armuttan yapsak olmazmi
SilOlur olmaz mı süper olur
Sil